Palais Longchamp Marseille- Muzeul de Arte Frumoase

Palatul Longchamp construit in Marseille intre 1862 si 1869 dupa planurile arhitectului Henry Espérandieu gazduieste Muzeul de Arte si Muzeul de Istorie Naturala. Din pacate, ultimul tocmai a intrat in reconstructie, spre dezamagirea copiilor care abia asteptau sa-l descopere. Palatul a fost creat pentru a celebra constructia Canalului Marsiliei, fantana maiestuoasa reprezentand abundenta adusa orasului de apele canalului. Statuile superbe ce se inalta deasupra fantanii si a scarilor impresionante au fost sculptate de Jules Cavelier.

 

Muzeul de Arte Frumoase a fost primul muzeu al Marsiliei. Acum gazduieste colectii de pictura din secolele 17, 18 si 19 si sculpturi din secolul 19. Secolul 17 este reprezentat de pictori din Scoala Italiana, precum Bassetti sau Pannini, ai Scolii Nordice (Belgia si Olanda) si bineinteles ai Scolii Franceze. Originalitatea colectiei frantuzesti din sec.17 consta in expunerea lucrarilor artisilor nascuti sau care au activat in Provence.

 

Camera Puget este dedicata unuia din cei mai valorosi artisti ai secolului al 17-lea, pictorul, sculptorul si arhitectul Pierre Puget care si-a inceput cariera in Marseille.  Colectia picturilor realizate in secolul 18 urmareste evolutia artei portretului. Scoala provencala de pictura incepe sa prinda contur la sfarsitul secolului al 18-lea, Jean Antoine Constantin fiind unul dintre reprezentantii acesteia. De asemenea, Emile Loubon, initiatorul naturalismului provencal este o figura remarcanta a Scolii de Pictura din Marseille.

 

Sculptura semnata de Auguste Rodin, ”Vocea Interioara”, domina incaperea dedicata Sculpturii secolului al 19-lea. Rodin a oferit aceasta lucrare orasului Marseille, ca un suvenir pentru cele cateva zile petrecute in timpul constructiei palatului.

Dupa cateva ore minunate petrecute in Muzeul de Arte frumoase, va puteti plimba pe aleile parcului aflat in spatele palatului, incheind vizita la Palatul Longchamp cu o raita prin Funny Zoo, unde in custile rezervate animalelor salbatice veti avea surpriza sa gasiti machete colorate ale acestora.

 

 

Fii primul care isi spune parerea!

Posteaza un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.