Chateau de La Barben- peste o mie de ani de istorie!

Cocoțat pe o stancă pe drumul dintre Salon de Provence și Aix-en-Provence se ivește un falnic castel, Castelul La Barben, cel mai vechi din sudul Franței și cel mai pitoresc. La un moment dat a aparținut Regelui Rene care apoi l-a vândut familiei Forbin, cea care a deținut superbul castel timp de 5 secole, perioadă în care a locuit în el și i-a adus multe îmbunătățiri. Acum se află în proprietatea lui Andre Pons, iar fiica acestuia se ocupă cu pasiune de menținerea lui pe ruta obiectivelor turistice de neratat în sudul Franței.

 

Se pot vizita 12 din cele 60 de camere în tururi cu ghid, se pot închiria camere și se poate servi micul dejun în bucătăria medievală a castelului. Clădirea se află într-o perfectă stare, atât în interior, cât și în exterior, fiind înconjurată de grădini uluitoare, semnate de Le Notre. Interioarele sunt decorate cu piese de mobilier originale, piele de Cordoba, picturi murale, tablouri, multe dintre acestea purtând amprenta pictorului Marius Granet, un admirator și un oaspete frecvent al castelului.

 

Castelul La Barben reușește să păstreze și astăzi un parfum al trecutului. Când ajungi în apropierea lui, deja respiri un aer pitoresc și te poți transpune într-o clipită în viața tumultoasă derulată pe parcursul celor o mie de ani de întâmplări fericite sau mai puțin fericite. Castelul a trecut prin furia revoltelor, a fost pus la pământ de un cutremur devastator, dar mereu a renăscut, mai falnic ca niciodată.

 

 

Fii primul care isi spune parerea!

Posteaza un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.