Palais Longchamp Marsilia- Muzeul de Arte Frumoase

Palatul Longchamp construit în Marsilia între 1862 și 1869 după planurile arhitectului Henry Espérandieu găzduiește Muzeul de Arte și Muzeul de Istorie Naturală. Din păcate, ultimul tocmai intrase în reconstrucție, spre dezamăgirea copiilor care abia așteptau să-l descopere. Palatul a fost creat pentru a celebra construcția Canalului Marsiliei, fântâna maiestuoasă reprezentând abundența adusă orașului de apele canalului. Statuile superbe ce se înalță deasupra fântânii și a scărilor impresionante au fost sculptate de Jules Cavelier.

 

Muzeul de Arte Frumoase a fost primul muzeu al Marsiliei. Acum găzduiește colecții de pictură din secolele 17, 18 și 19 și sculpturi din secolul 19. Secolul 17 este reprezentat de pictori din Școala Italiană, precum Bassetti sau Pannini, ai Școlii Nordice (Belgia și Olanda) și bineînțeles ai Școlii Franceze. Originalitatea colecției franțuzești din sec.17 constă în expunerea lucrărilor artiștilor născuți sau care au activat în Provence.

 

Camera Puget este dedicată unuia din cei mai valoroși artiști ai secolului al 17-lea, pictorul, sculptorul și arhitectul Pierre Puget care și-a început cariera în Marsilia.  Colecția picturilor realizate în secolul 18 urmărește evoluția artei portretului. Școala provencală de pictură începe să prindă contur la sfârșitul secolului al 18-lea, Jean Antoine Constantin fiind unul dintre reprezentanții acesteia. De asemenea, Emile Loubon, inițiatorul naturalismului provencal este o figură remarcantă a Școlii de Pictură din Marsilia.

 

Sculptura semnată de Auguste Rodin, ”Vocea Interioară”, domină încăperea dedicată sculpturii secolului al 19-lea. Rodin a oferit această lucrare orașului Marsilia, ca un suvenir pentru cele câteva zile petrecute în timpul construcției palatului.

După câteva ore minunate petrecute în Muzeul de Arte frumoase, vă puteți plimba pe aleile parcului aflat în spatele palatului, încheind vizita la Palatul Longchamp cu o raită prin Funny Zoo, unde în cuștile rezervate animalelor sălbatice veți avea surpriza să găsiți machete colorate ale acestora.

 

Fii primul care isi spune parerea!

Posteaza un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.