Pe urmele lui Van Gogh

Van Gogh a iubit soarele și de aceea tot galbenul din lume! Din ploioasa Olanda, a urmărit să ajungă cât mai aproape de soare, pentru a-l surprinde în lucrările sale. Astfel a ajuns în Provence, locul unde, artiștii o spun, lumina picaă altfel, într-un mod nemaiîntâlnit în alt punct din univers. Celebrul pictor a trăit o perioadă în Saint Remy de Provence, o mică așezare din inima Provenței, scăldată de razele soarelui și răcorită de fânâanile maiestuos sculptate.

 

Situată la doar 15 kilometri de Arles și 25 de kilometri de Avignon, Carrière de Lumières te poartă pe urmele excentricului Van Gogh, la o distanță de 130 de ani de la moartea sa.  Cariera de piatră întinsă pe 7.000 de metri pătrați din Baux-de-Provence a fost locul de desfășurare a echipei italiene ce a pus în scenă o imersiune fantastică, o adevărată creație vizuală și sonoră. Producția încearcă să surprindă ultimii 10 ani din viața artistului înțeles abia după moarte, înfățișând cele 2.000 de tablouri realizate în această perioadă, răspândite în galerii de pe tot mapamondul. Celebrele «Tournesols», «Noaptea Înstelată», seria de portrete specifice, peisajele scăldate în lumina specială a Provenței, se succed pe o muzică divină, în întuneric, transpunându-te în universul haotic, fără granițe al acestui artist neînțeles și apreciat prea târziu.

 

Faci un salt în timp, în lumea interioară atât de bogată a lui Vincent Van Gogh, iar norii, soarele, portretele realizate în stilul său atât de original, prind viață pe pereții înalți de 15 metri ai unei cariere de piatră, aleasă atât de inspirat ca locație multimedia pentru un omagiu adus olandezului rătăcitor, suflet neînțeles de generația lui, aflat cu mult înaintea vremurilor sale.

 

Înfășurat în mrejele amintirii acestui olandez nemuritor, te poți relaxa la pas mărunt pe aleile pietruite ale Castelului din vârful micii așezări Baux-de-Provence. Zidurile cetății se înalță semețe, iar aleile înțesate cu mici ateliere și boutique-uri colorate, îți îngreunează misiunea de a alege suvenirurile cele mai inspirate. Aici toată lumea respiră artă, trăiește din artă, pentru artă. Arta este modul acestor oameni de a trăi. Altfel nu ar avea cum. Moștenirea este prea valoroasă, atârnă greu pe umerii lor și trebuie purtată cu onoare.

 

Fii primul care isi spune parerea!

Posteaza un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.